Om oss

 

Paul Taylor drivs av ett gäng som länge arbetat med hållbar kokkonst och servicekultur. Vi ser begränsningar som möjligheter. Går igång på att laga mat på sätt som tar så lite resurser i anspråk som möjligt. Använder oss av de råvaror som finns tillgängliga just för årstiden (då de dessutom är som godast). Vi står i ständig dialog med våra odlare och producenter – hade vi tänkt göra en kålrotsrätt och får höra att det finns extra gott om svedjerova, anpassar vi oss gladeligen efter det. Vi anser också att odlare och producenter som arbetar hållbart ska ha skäligt betalt för sitt arbete. Och väljer bort leverantörer som besprutar sina grödor, använder antibiotika i djurfodret och levererar näringsfattiga råvaror. Det är därför våra rätter ibland kostar några tior mer än andras.

Vi hoppas vår entusiasm och skaparglädje ska smitta av sig. Få fler att uppleva hur kul det kan vara att låta sig utmanas av begränsningar – också hemma. Vad finns i kylen som behöver ätas upp? Kan jag skippa att handla just idag? Vad gör jag med teet som blivit över, broccolistammarna, den sura mjölken, en övermogen tomat? Hur bevarar jag sommarens smaker till vintern? Hur utnyttjar jag ugnsvärmen optimalt? Sånt pratar vi gärna om.

Allt hänger ihop. Den mat som produceras på ett för planeten hållbart sätt är som av en händelse också bra för oss, för hälsan och hur vi mår. Det är med andra ord en skaplig win win vi kan bidra till tillsammans. Även för generationerna som kommer efter oss.

 

Erik Boll

När Erik är ledig är det inte otroligt att du hittar honom med ett fiskespö i handen.

Och är han inte vid vattnet nånstans så är han säkert ute på vandring.

Och är han inte det heller så ligger han nog på soffan, kollar Jurassic Park och äter godis. Erik är Paul Taylors gottegris numero uno.

Paul Svensson

Oöverträffad energi och ett aldrig sinande idésprutande parat med kärleken till odling, rött vin och löjligt långa distanser på längdskidor – det är Paul.

Han skrattar jätteofta och jättehögt – och ägnar en stor del av sin tid på Paul Taylor åt att diska kastruller.

I hörlurarna: Mycket Sting och Queen – Sing it cheffie!

Ruth Osborne

En vagabond och globetrotter som kan gå igång på nästan vad som helst. Fast det är ändå kanske vin, musik, ost, träning och planetskötande som Ruth brinner mest för.

Och hon skulle hellre ut och springa, surfa eller larva sig över en flaska vin, än sitta i en relax och chilla.

Ruth pratar flytande “svengelska” och är fast besluten att under 2020 även lära sig svenska. Drop in-lektioner på Paul Taylor mottages tacksamt.