Om oss

Paul Taylor drivs av ett gäng som länge arbetat med hållbar kokkonst och servicekultur. Vi ser begränsningar som möjligheter. Går igång på att laga mat på sätt som tar så lite resurser i anspråk som möjligt. Använder oss av de råvaror som finns tillgängliga just för årstiden (då de dessutom är som godast). Vi står i ständig dialog med våra odlare och producenter – hade vi tänkt göra en kålrotsrätt och får höra att det finns extra gott om svedjerova, anpassar vi oss gladeligen efter det. Vi anser också att odlare och producenter som arbetar hållbart ska ha skäligt betalt för sitt arbete. Och väljer bort leverantörer som besprutar sina grödor, använder antibiotika i djurfodret och levererar näringsfattiga råvaror. Det är därför våra rätter ibland kostar några tior mer än andras.

Vi hoppas vår entusiasm och skaparglädje ska smitta av sig. Få fler att uppleva hur kul det kan vara att låta sig utmanas av begränsningar – också hemma. Vad finns i kylen som behöver ätas upp? Kan jag skippa att handla just idag? Vad gör jag med teet som blivit över, broccolistammarna, den sura mjölken, en övermogen tomat? Hur bevarar jag sommarens smaker till vintern? Hur utnyttjar jag ugnsvärmen optimalt? Sånt pratar vi gärna om.

Allt hänger ihop. Den mat som produceras på ett för planeten hållbart sätt är som av en händelse också bra för oss, för hälsan och hur vi mår. Det är med andra ord en skaplig win win vi kan bidra till tillsammans. Även för generationerna som kommer efter oss.

 

Christofer Ekman

Erik Boll

Paul Svensson

Paul Svensson står även för köket på Fotografiskas restaurang i Stockholm, gör tv och föreläser om cirkulär gastronomi, zero waste och grön och hållbar matlagning.

Ruth Osborne

Mikael Andersson

Tova Granqvist

Tareq Taylor

Tareq Taylor driver också egna restaurangen Kockeriet i Malmö, gör tv och föreläser om hållbar matlagning, hälsa och välbefinnande.